POZOR!

Na Stični mladih ponavadi zaradi preobremenitve telekomunikacijskega sistema signal in mobilni podatki ne delujejo najbolje.

Za nemoteno delovanje aplikacije ti priporočamo, da si jo naložiš na svoj telefon še pred začetkom dogodka.

Delavnice

Matej Virtič

Beatbox delavnica

Beatbox ali umetnost ustvarjanja ritmov, zvokov različnih inštrumentov in efektov v izključno vokalni izvedbi je tudi v Sloveniji vedno bolj popularna oblika glasbenega izražanja. Pravzaprav ne gre za nič zares novega, saj sta se že Adam in Eva vokalno izražala, kot samostojen glasbeni izraz pa beatbox velja za enega bolj inovativnih.Matej Virtič je eden glavnih nosilcev svežega vala vokalne glasbe v Sloveniji. Ob začetku delavnice bomo spoznali bobnarski set in usvojili osnovne zvoke, ki jih bomo skozi delavnico preoblačili v bolj prefinjene. Učili se bomo pravih bobnarskih ritmov, najprej enostavnejših, potem pa vedno bolj kompleksnih. Raziskovali bomo zvoke različnih inštrumentov, efektov, seveda pa pri vsem skupaj ne bomo pozabili na igro, ki bo z looperjem prav gotovo še bolj zabavna. Ob looperju bomo spoznali tudi druge efekte, ki se najpogosteje uporabljajo pri beatboxanju. Bobby McFerrin v pesmi poje: "I'm my own walkman", z nekaj vaje pa si boste lahko tudi vi sprehode po mestu namesto z glasbo iz predvajalnika popestrili kar z lastnim multivokaliziranjem.

zanimivost

Izvedel sem že vrsto beatbox delavnic za posameznike, začetnike in izkušene glasbenike, vokalne skupine in zbore. Poučeval sem majhne otroke, ki še niso znali govoriti, kot tudi starejše, ki jim je pri beatboxu prav prišla proteza in močno lepilo.
Bivše glavno prizorišče